Gemeentelijke begraafplaats

Beschrijving

Dorpsstraat z.nr. Gemeentelijke begraafplaats. Ontstaan rondom de eerste kerk van de parochie Sint-Michiels, voor het eerst vermeld in 1089. Rond 1863 blijkt de toenmalige kerk te klein en wordt deze gesloopt; omdat ook beslist wordt de pastorie te herbouwen, is er niet voldoende ruimte en verrijst de nieuwe parochiekerk uiteindelkijk op de hoek van de Rijselstraat. In 1923 wordt het kerkh

Dorpsstraat (Brugge)
Vrij ongestructureerd kerkhof. Ommuurd door overgroeide bakstenen muren; centrale ingang tussen met hogels bekroonde pijlers met initialen van de gemeente en ijzeren hekken.

Is de omvattende vaststelling van

Graf van Suzanna Casteleyn

Ontworpen door architect Huib Hoste. Kubistisch grafmonument in natuur- en baksteen.

Grafmonument van de familie Le Bailly de Tilleghem

Monumentale, neoclassicistische grafkapel van natuursteen: arduinen basement en getrapte bekroning; witstenen constructie met imitatiegroeven. Kleine toren met kruisbeeld. Ingang met wapenschild.