Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van La Salette

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Groenstraat z.nr./ links van nr. 1. Kapel toegewijd aan O.-L.-Vrouw van La Salette, tevens gekend als "Verhelst kapelle" of "Boones kapel", gedateerd met jaartalsteen "1854" in puntgeveltop, doch waarvan de bouw pas in 1878 door het kadaster wordt geregistreerd. Opgericht aan de zuidwestzijde van het erf van de hoeve nr. 1 in opdracht van Petrus Boone, dit

Groenstraat (Meulebeke)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van La Salette, tevens gekend als "Verhelst kapelle" of "Boones kapel", gedateerd met jaartalsteen "1854" in puntgeveltop, doch waarvan de bouw pas in 1878 door het kadaster wordt geregistreerd. Opgericht aan de zuidwestzijde van het erf van de hoeve nummer 1 in opdracht van Petrus Boone, dit uit dank voor de goede afloop nadat twee van zijn kinderen in een hoge boom zijn geklauterd. De kapel, die in oorsprong deel uitmaakt van een ommegang van vier kapellen, is recent herschilderd.

Wordt opgevolgd door