Huis Braekevelt

Beschrijving

Kanegemstraat nr. 175. Huis Braekevelt. Vrijstaand woonhuis met cottage-invloeden, en voormalig atelier van timmerman-schrijnwerker Karel Braekevelt. Opgetrokken volgens kadaster in 1908 in opdracht van Braekevelt, ter vervanging van een ouder volume. Het achtergelegen magazijn en voormalig woonhuis, ouder dan 1830, worden omgevormd tot atelier (schrijnwerkerij). Het atelier is recentelijk

Huis Braekevelt

Kanegemstraat 175 (Tielt)
Huis Braekevelt. Vrijstaand woonhuis met cottage-invloeden, en voormalig atelier van timmerman-schrijnwerker Karel Braekevelt, opgetrokken in 1908. Combinatie van lijst- en puntgevel in rode baksteen getypeerd door gele baksteen banden en sierankers, natuurstenen plint, houten geprofileerde kroonlijst op voluutvormige modillons. Ten zuiden een eenlagig bijgebouw, voormalige schrijnwerkerij, teruggaand op een ouder woonhuis.