Militair ziekenhuis

Beschrijving

Nr. 19. Voormalig "militair ziekenhuis", gebouwd in de jaren 1869 tot 1872 vermoedelijk n.o.v. architect H. Beyaert (Kortrijk) op de gronden van het Engels klooster en het Groot Seminarie. Het terrein bevatte begin mei 1868 een grote moestuin met twee huisjes erop, één aan de kant van de Hemelrijk en een ander met toegang via de Snaggaardstraat. In 1922 wordt het terrein v

Militair ziekenhuis

Peterseliestraat 23, 23A (Brugge)
Gebouwd in de jaren 1869 tot 1872 vermoedelijk naar ontwerp van architect H. Beyaert (Kortrijk) op de gronden van het Engels klooster en het Groot Seminarie. Volledig ommuurd gebouwencomplex bestaande uit losse bestanddelen. Bakstenen ommuring, aan de Peterseliestraat met natuurstenen sokkel en ritmerende lisenen uitlopend op de postamenten van het smeedijzeren hek.