School

Beschrijving

Mariakerkelaan nr. 35/ Schapenstraat nr. 32. Sint-Andreas Basisschool. Oorspronkelijk voorlopige kerk met kloosterschool van de in 1924 gestichte parochie Sint-Jan Baptist. Hoekpand met inslag van de neo-Vlaamse-renaissancestijl naar ontwerp van architect A. Fobert (Oostende) opgetrokken in 1922-1929. Straatvleugel met twee bouwlagen en vierentwintig traveeën + kapel van t

School

Mariakerkelaan 35 (Oostende)
Mariakerkelaan nr. 35/ Schapenstraat nr. 32. <italic>Sint-Andreas Basisschool</italic>. Oorspronkelijk voorlopige kerk met kloosterschool van de in 1924 gestichte parochie Sint-Jan Baptist. Hoekpand met inslag van de neo-Vlaamse-renaissancestijl naar ontwerp van architect A. Fobert (Oostende) opgetrokken in 1922-1929. Straatvleugel met twee bouwlagen en vierentwintig traveeën + kapel van t