Historische hoeve Zwarte Pannenhof

Beschrijving

Markebekestraat nr. 51. Historische hoeve, z.g. "Zwarte Pannenhof", zo genoemd naar de zwarte pannen op de zadeldaken. Oudste vermelding dateert van 1775, afgebeeld op Popp-kaart (ca. 1850) en Atlas der Buurtwegen (1843) met langgestrekt volume, met daarvoor twee kleinere volumes, waarvan het linkse de schuur was (afgebroken in 1968). Hoeve met losse bestanddelen U-vormi

Markebekestraat 51 (Kortrijk)
Markebekestraat nr. 51. Historische hoeve, z.g. "<italic>Zwarte Pannenhof</italic>", zo genoemd naar de zwarte pannen op de zadeldaken. Oudste vermelding dateert van 1775, afgebeeld op Popp-kaart (ca. 1850) en Atlas der Buurtwegen (1843) met langgestrekt volume, met daarvoor twee kleinere volumes, waarvan het linkse de schuur was (afgebroken in 1968). Hoeve met losse bestanddelen U-vormi

Toegangsdreef Zwarte Pannenhof met opgaande grauwe abelen

De private toegangsdreef tot de historische hoeve Zwarte Pannenhof is bekend sinds de 18de eeuw en bestaat uit opgaande bomenrijen van grauwe abeel.