Broederschool

Beschrijving

Nr. 170. Z.g. "Broederschool", "Instituut O.-L.-Vrouw van Vreugde" met gebouwen van twee bouwl. gegroepeerd rond een speelplaats die ook toegankelijk is via de parallelle Fabrieksstraat. N.-vleugel met oorspronkelijke klasgebouwen van één bouwl. van 1924 n.o.v. A. Van Coillie (Roeselare); in 1937 en 1945 gradueel verhoogd tot twee bouwl. onder pannen zadeldak. Bakstenen lijstgevel geritmeerd do

Broederschool

Mandellaan 170 (Roeselare)
Gebouwen van twee bouwlagen gegroepeerd rond een speelplaats die ook toegankelijk is via de parallelle Fabrieksstraat. Noordvleugel met oorspronkelijke klasgebouwen van één bouwlaag van 1924 naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare); in 1937 en 1945 gradueel verhoogd tot twee bouwlagen onder pannen zadeldak.