L-vormige hoeve

Beschrijving

Volderstraat nr. 26. Dieper gelegen hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. afbeelding in het landboek van Oeselgem door Jean-Baptiste van Huffel (1770). Op een balksleutel in het woonhuis is het jaartal "1789" uitgesneden, eventueel is het huis dan herbouwd of aangepast. Volgens kadastergegevens is het huis vergroot ca. 1864, op dat ogenblik een pachthoeve van

Hoeve in L-vorm

Volderstraat 26 (Dentergem)
Dieper gelegen hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie afbeelding in het landboek van Oeselgem door Jean-Baptiste van Huffel (1770). Op een balksleutel in het woonhuis is het jaartal "1789" uitgesneden, eventueel is het huis dan herbouwd of aangepast. Volgens kadastergegevens is het huis vergroot circa 1864, op dat ogenblik een pachthoeve van baron Piers de Raveschoot.