L-vormige hoeve Stockmanshoeve

Beschrijving

Historische hoeve zogenaamd "Stockmanshoeve", naar verluidt daterend van 1748 met later toegevoegde bijgebouwen. Hoevegebouwen thans geïntegreerd in uitbating van de "Damme Golf en Country Club" met aanpalend golfterrein.

Is de omvattende vaststelling van

Stockmanshoeve

Doornstraat 16 (Damme)
Historische hoeve, naar verluidt daterend van 1748. Omhaagd domein met restanten van omwalling aan zuidzijde, afgezoomd door knotbomen. Van de historische hoevegebouwen resteert het voormalige woonstalhuis. Eénlagig boerenhuis van vijf traveeën, met in het verlengde aan noordzijde onder lagere nok, aansluitende stalvleugel met onder meer tweedelige staldeurtjes en kleine getoogde muuropeningen; laaddeurtje in noordelijke zijpuntgevel. Oostelijke aanbouw daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw.