Sint-Ignatiusinstituut

Beschrijving

Oostendestraat nr. 9. Voormalig Sint-Ignatiusinstituut, ca. 1910 opgericht door de Broeders van Liefde op de plaats van een huidenvetterij. Klooster en achtergelegen klassengebouwen heropgebouwd in 1920 cf. jaarsteen, nu activiteitenatelier zogenaamd "De Noortpoorte". Aan de straat, klein toegangspoortje. Vrijstaand klooster: groot volume op L-vormige pla

Oostendestraat 9 (Diksmuide)
Circa 1910 opgericht door de broeders van liefde op de plaats van een huidenvetterij. Klooster en achtergelegen klassengebouwen heropgebouwd in 1920. Aan de straat, klein toegangspoortje. Vrijstaand klooster: groot volume op L-vormige plattegrond, onder pannen schilddak. Hierbij sluit het L-vormige volume van de klassengebouwen aan. Verzorgde verankerde gele baksteenbouw.