Burgerhuizen uit het interbellum

Beschrijving

Gerststraat nr. 3. Enkelhuis aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum, gesigneerd architect M. Van Coillie (Oostende) en aannemer G. Delaere. Drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder platdak (nok evenwijdig met straat). Bakstenen opstand; verzorgd metselwerk o.m. met staand verband cf. borstweringen en daklijst. Smalle en hoger oplopende deurtravee met bovenvensters als

Gerststraat 1-3 (Oostende)
Nummer 3. Enkelhuis aanleunend bij nieuwe zakelijkheid, uit interbellum, gesigneerd architect Marcel Van Coillie. Drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder plat dak. Nummer 1 in aansluitende bouwtrant, gesigneerd architect Joseph Verbanck; zwarte pannen als daklijst en typerend gebruik van okergele tegels.