Arbeidershuis Meubelmakerij Verlinde Anno 1830

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Torhoutstraat nr. 16. Arbeidershuis zogenaamd "MEUBELMAKERIJ VERLINDE ANNO 1830" cf. opschrift boven de deur. Blijkens de mutatie wordt het huis in 1894 gebouwd door timmerman Medard Verlinde-Dejonckheere uit Kortemark. In 1907 (mutatiestaat ontbreekt) wordt het huis aan de achterzijde uitgebreid. Bij de mutatie van 1921 wordt het werkhuis achter het huis uitgebreid en wordt een motor gepl

Dorpswoning Meubelmakerij Verlinde Anno 1830

Torhoutstraat 16 (Kortemark)
"MEUBELMAKERIJ VERLINDE ANNO 1830" zie opschrift boven de deur. Blijkens de mutatie wordt het huis in 1894 gebouwd door timmerman Medard Verlinde-Dejonckheere uit Kortemark. In 1907 (mutatiestaat ontbreekt) wordt het huis aan de achterzijde uitgebreid. Bij de mutatie van 1921 wordt het werkhuis achter het huis uitgebreid en wordt een motor geplaatst.

Wordt opgevolgd door