Putjeskapel

Beschrijving

Koning Boudewijnstraat z.nr. Z.g. "Putjeskapel", wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. De huidige kapel, heropgebouwd in 1987, vervangt een oudere kapel van 1775, die werd afgebroken omwille van de verbreding en rechttrekking van de straat. Opgetrokken uit dankbaarheid voor de bescherming van de tegenover gelegen hoeve tijdens de Spaans-Franse oorlog. De kapel stond oorspr

Putjeskapel

Koning Boudewijnstraat (Kuurne)
De huidige kapel, heropgebouwd in 1987, vervangt een oudere kapel van 1775, die werd afgebroken omwille van de verbreding en rechttrekking van de straat. Opgetrokken uit dankbaarheid voor de bescherming van de tegenover gelegen hoeve tijdens de Spaans-Franse oorlog. De kapel stond oorspronkelijk aan de erfoprit van de hoeve. Eenvoudige baksteenbouw op rechthoekige plattegrond, leien zadeldak. Puntgevel met strekken, bekroond door ijzeren kruis.