Hof te Kerkebosch

Beschrijving

Kerkebosstraat nr. 3. "Hof te Kerkebosch", historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. datering "1769" in balk van zoldering in het woonhuis. Naar verluidt z.g. naar een kapel die voorheen gelegen in het "Kerkebos", een middelgroot bos van ca. vijf ha in eigendom van de Sint-Pieterskerk, waarvan het restant nog weergegev

Hof te Kerkebosch

Kerkebosstraat 3 (Tielt)
Historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie datering "1769" in balk van zoldering in het woonhuis. Naar verluidt zogenaamd naar een kapel die voorheen gelegen in het "Kerkebos", een middelgroot bos van circa vijf hectare in eigendom van de Sint-Pieterskerk. Toegang via nieuw ijzeren hek tot erf met bomen en poel. Ten noordwesten van het erf woonhuis met oorspronkelijk geïncorporeerde paardenstal aan oostzijde, heden deel uitmakend van woonst. Eenlaagse baksteenbouw van negen traveeën onder zadeldak. Aan westzijde, recentere aanbouw onder schilddak met lagere nok. Aan achterzijde, 20ste-eeuws bakhuis. Aan zuidzijde van het erf, in het interbellum herbouwde bakstenen schuurstalvleugel. Aardappelkelder. Enkele nieuwe loodsen.