Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Enig voorbeeld in de West-Vlaamse frontstreek van een heropgebouwde kerk getuigend van een modernistische aanpak, naar ontwerp van architect H. Hoste (Brugge) van 1921; voltooid in 1924 en beschouwd als de eerste moderne kerk in België.

Ieperstraat zonder nummer (Zonnebeke)

Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw

Zonnebeke (Zonnebeke)
In 1924, bij de heropbouw na WO I, werd een orgel gebouwd door Oscar Anneessens (Kortrijk). In 1942, opnieuw na oorlogsschade, werd een orgel gebouwd door Jos. en Pieter Loncke (Esen), met recuperatie van materiaal van het vorige orgel. In 1980 e.v. werden renovatiewerken aan het instrument uitgevoerd door Loncke Orgelbouw bvba.