Parochiekerk Sint-Medardus

Beschrijving

Nr. 1. Parochiekerk St.-Medardus Hoog gelegen kerk ten N. van de Markt; omringende beboomde grastuin, deels ommuurd, deels omhaagd. Eclectisch bedehuis met basilicale opstand gesigneerd in neut van het portaal: .H. en M. Leborgne Architectes Charleroi 1925.. Plannen ontworpen door architect J. Coomans (Ieper) werden niet uitgevoerd. Wederopbouw sterk afwijkend van de vooroorlogse laat-gotische t

Kerkplein 1 (Heuvelland)
Hoog gelegen kerk ten noorden van de Markt; omringende beboomde grastuin, deels ommuurd, deels omhaagd. Eclectisch bedehuis met basilicale opstand gesigneerd in neut van het portaal: "H. en M. Leborgne Architectes Charleroi 1925". De plannen ontworpen door architect J. Coomans werden niet uitgevoerd. Wederopbouw wijkt sterk af van de vooroorlogse laatgotische tweebeukige hallenkerk met westtoren.