Laatclassicistische stadswoning

Beschrijving

Nieuwstraat nr. 33/ Rameplein. Laatclassicistisch woonhuis minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, cf. reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1830), mogelijk met 18de-eeuwse kern cf. bebouwing reeds weergegeven op het stadsplan van Philip Jan Lemaieur van 1786. Later uitgebreid met kleine achterbouw, volgens kadaster vergroot in 1952. Smal enkelhuis van twee

Nieuwstraat 33 (Tielt)
Laatclassicistisch woonhuis minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830), mogelijk met 18de-eeuwse kern zie bebouwing reeds weergegeven op het stadsplan van Philip Jan Lemaieur van 1786. Later uitgebreid met kleine achterbouw, volgens kadaster vergroot in 1952.