Vrijstaande interbellumvilla

Beschrijving

Ieperstraat nr. 75/ Manestraat. Vrijstaande interbellumvilla met inslag van cottage- en regionalistische stijl, gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt). Voorheen is hier op een groot perceel een dieperliggend langgestrekt woonhuis met aanhorigheden, toegankelijk via dreef aan de westzijde, minimaal opklimmend tot het laatste kwart van de 18de eeuw, cf. volume weerge

Vrijstaande villa uit het interbellum

Ieperstraat 75 (Tielt)
Vrijstaande interbellumvilla met inslag van cottage- en regionalistische stijl, gebouwd in 1928 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt). Vrij massieve baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, getypeerd door in- en uitspringende gevelvelden. Achterliggend eind 18de-eeuws woonhuis met bedrijf, heden opgesplitst en benut als bijgebouw bij nummers 75 en 77.