Arbeidershuis Is 't Klein Is 't Mijn

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Felix Timmermanslaan nr. 7. Arbeidershuis zogenaamd "IS 'T KLEIN 'T IS 'T MIJN" cf. naamplaat boven de deur. Volgens het kadaster in 1909 gebouwd door de werkwinkel van het 'bureel van weldadigheid'. Klein geelbakstenen huis onder zadeldak met aansluitend lessenaarsdak (rode mechanische pannen). Straatgevel opgevat als halsgevel. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboognis met druip

Arbeiderswoning Is 't Klein Is 't Mijn

Felix Timmermanslaan 7 (Torhout)
Volgens het kadaster in 1909 gebouwd door de werkwinkel van het 'bureel van weldadigheid'. Klein geelbakstenen huis onder zadeldak met aansluitend lessenaarsdak (rode mechanische pannen). Straatgevel opgevat als halsgevel. Rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboognis met druiplijst. Rondboogdeur waarboven nis met geglazuurde gevelplaat

Wordt opgevolgd door