Boerenarbeiderswoning

Beschrijving

Kruiswegestraat nr. 68. Boerenarbeiderswoning dwars op de straat georiënteerd. De site staat afgebeeld op de kaart met de schutkring voor de koeplaag van 1774 en op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (ca. 1830) beschreven met huis, boomgaard en gebouw. Ca. 1879 wordt het landgebouw verbouwd tot woonhuis, ca. 1945 wordt een deel van de woning opnieuw als landgebouw

Kruiswegestraat 68-70 (Ruiselede)
Boerenarbeiderswoning dwars op de straat georiënteerd. De site staat afgebeeld op de kaart met de schutkring voor de koeplaag van 1774 en op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1830) beschreven met huis, boomgaard en gebouw. Circa 1879 wordt het landgebouw verbouwd tot woonhuis, circa 1945 wordt een deel van de woning opnieuw als landgebouw in gebruik genomen.