Woonhuis en atelier van steendrukker E. Daveluy

Beschrijving

Nr. 6/ Peerdenstraat + Peerdenstraat nr. 21. Voormalig woonhuis en atelier van steendrukker E. Daveluy (1812-1894). Samenstel van twee // breedhuizen van drie trav. en drie bouwl. onder twee zadeldaken (Vlaamse pannen), met kern die zeker opklimt tot XVII.Neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1862 ter vervanging van een XVII-diephuis met trapgevel. Op eerste twee

Groenerei 6 (Brugge)
Voormalig woonhuis en atelier van steendrukker E. Daveluy (1812-1894). Samenstel van twee parallelle breedhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder twee zadeldaken (Vlaamse pannen), met kern die zeker opklimt tot de 17de eeuw. Neoclassicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1862 ter vervanging van een 17de-eeuws diephuis met trapgevel.