Wederopbouwhoeve Berkelhof

Beschrijving

Wederopbouwhoeve zogenaamd "Berkelhof" zie aanduiding op de stafkaart, circa 600 m ten oosten van de bedding van de voormalige spoorlijn Diksmuide Nieuwpoort. Gaat als nog deels omwalde site terug op de "Cse Berclehof" zoals aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778).

Berkelhofweg 1 (Diksmuide)
Wederopbouwhoeve zogenaamd "Berkelhof", circa 600 meter ten oosten van de bedding van de voormalige spoorlijn Diksmuide Nieuwpoort. Gaat als nog deels omwalde site terug op de "Cse Berclehof", zoals aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Na de oorlog heropgebouwd in verzorgd baksteenmetselwerk met aandaken en vlechtingen. Gaaf bewaarde kleine schuur met hoge schuurpoort en links lagere wagenhuispoorten. Deels bewaarde omwalling.