Kasteel Huyenhoven

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Neotraditioneel getint landhuis, gelegen in een recent (jaren 1990) omheind park dat zich uitstrekt op het grondgebied van de gemeenten Peutie, Melsbroek en Perk. Het kasteel werd volgens literatuurbronnen opgericht in 1860 als buitenverblijf voor de befaamde Vilvoordse dokter Carolus Cesarius Rayé.

Kasteel Huyenhoven

Drie Kastelenstraat 60 (Vilvoorde)
Neotraditioneel getint landhuis opgericht in 1860, rechthoekige plattegrond met een zware vierkante toren in de zuidoostelijke hoek, gelegen in een omheind park met vijver en serre.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein Huyenhoven

Vogelzang 3-5 (Steenokkerzeel), Drie Kastelenstraat 60 (Vilvoorde)
Eclectisch landhuis gebouwd in 1860 in opdracht van de Vilvoordse dokter Charles Rayé, naar verluidt naar ontwerp van de Brusselse architect Antoine Trappeniers (1823-1887); landhuis met hoeve omgeven door landschappelijk park van bijna 7 hectare, imitatie van een rivierlandschap met serpentinevijver, waarschijnlijk ontworpen door Louis Fuchs (1818-1904).

Wordt opgevolgd door

Kasteel Huyenhoven