Parochiekerk Sint-Willibrordus

Beschrijving

Kerk met omringend, omhaagd kerkhof, aan Dorpplaats afgezet met een 20ste-eeuws bakstenen muurtje. Roepsteen rechts van portaal. Verankerd gebouw van gele baksteen; leien bedakingen.

Dorpsplaats zonder nummer (Koksijde)

Orgel kerk Sint-Willibrordus

Wulpen (Koksijde)
Ergens tussen 1823 en 1846 was een nieuw orgel geplaatst door Pierre van Peteghem (Gent). Het is mogelijk in de brand van 1873 verloren gegaan. Na de heropbouw van de kerk werd een orgel geleverd door Pieter Loncke en Zoon (Hoogstade); het is niet duidelijk of er delen van het Van Peteghem-orgel konden gerecupereerd worden. Het Loncke-orgel is ingewijd in 1891. Het werd vernield tijdens WO I. Het huidig orgel is van Jules Anneessens (Menen) en dateert uit ca. 1925 (zeker vóór 1929). Herstellingen en wijzigingen geschiedden door Philippe Busschaert (Kortrijk) in 1986.