Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Semi-gesloten hoeve: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden (voorlopige opheffing)

Semi-gesloten vakwerkhoeve en omgeving
voorlopige opheffingsbesluiten: 14-03-2024  ID: 15314

Hoeven en omgeving

Beschrijving

De bescherming als dorpsgezicht betreft de onmiddellijke omgeving van de hoeve, bestaande uit een tuin, weiland en hoogstamboomgaard. De hoeve zelf behoort niet tot deze bescherming, maar is apart beschermd als monument.

De bescherming als dorpsgezicht van de onmiddellijke omgeving van de vakwerkhoeve werd op 14 maart 2024 voorlopig opgeheven. De omgeving evolueerde van een huiskavel met erf, tuin, weiland en hoogstamboomgaard naar een vertuinde toestand. Op de vroegere huiskavel werd op een afzonderlijk perceel een nieuwbouwwoning gebouwd. Het dorpsgezicht is niet langer herkenbaar als functionele omgeving bij een hoeve.

Waarden

De onbebouwde omgeving van de semi-gesloten vakwerkhoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde

Een tuin, wat weiland en een hoogstamboomgaard maken integraal deel uit van dit agrarisch geheel.