Stadswoning

Beschrijving

Nr. 30/ Witteleertouwersstraat. Diephuis van drie + vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XVIII A. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1977 n.o.v. architect R. Vyncke (Brugge) met o.m. volledig herbouwen van zolderverd. en achtergevel, vernieuwen van het houtwerk naar bestaand model en inwendige aanpassingen. Zeker tot 1859 behouden klokgevel doch heden veran

Stadswoning

Predikherenstraat 30 (Brugge)
Diephuis van drie + vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 18de eeuw. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1977 naar ontwerp van architect E. Vyncke (Brugge) met onder meer volledig herbouwen van zolderverdieping en achtergevel, vernieuwen van het houtwerk naar bestaand model en inwendige aanpassingen. Zeker tot 1859 behouden klokgevel doch heden verankerde, bakstenen tuitgevel. Typerende 18de-eeuwse gevelindeling.