Landbouwbedrijf met winkel en opslagruimte Ten Hecke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hekkenstraat nr. 41. Landbouwbedrijf (fruitteelt) met winkel en opslagruimte, z.g. "TEN HECKE" cf. houten naambord, oorspronkelijk een kippenkwekerij. Het magazijngedeelte in het midden dateert volgens kadastergegevens van ca. 1928, het linkerdeel en het woonhuis zijn ca. 1933 toegevoegd. Baksteenbouw onder zadeldaken bedekt met bitumen. Dubbelhuis van twee bouwlagen met roodbakstenen geve

Hekkenstraat 41 (Dentergem)
Landbouwbedrijf (fruitteelt) met winkel en opslagruimte, "TEN HECKE", zie houten naambord, oorspronkelijk een kippenkwekerij. Het magazijngedeelte in het midden dateert volgens kadastergegevens van circa 1928, het linkerdeel en het woonhuis zijn circa 1933 toegevoegd. Baksteenbouw onder zadeldaken bedekt met bitumen. Links en rechts van de bebouwing bevinden zich de boomgaarden omgeven met een hulsthaag.

Wordt opgevolgd door