Omwalde en ommuurde pastorie in tuin

Beschrijving

Omwalde en ommuurde 18de-eeuwse pastorie in tuin gelegen aan het oostelijk uiteinde van de Pastoriestraat, achter de Sint-Bavo en Machutuskerk. Opgenomen in het dorpsgezicht, beschermd bij M.B. van 19/01/1993. De pastorie is reeds aangeduid op de kaart van Ferraris (1770-1778) met vierkante omwalling.

Omwalde en ommuurde pastorie

Pastoriestraat 11 (Zuienkerke)
Omwalde en ommuurde 18de-eeuwse pastorie in tuin gelegen al aangeduid op de kaart van Ferraris 1770-1778 en behoort tot beschermd dorpsgezicht. In 1889 werd een klein rechthoekig poortgebouw opgetrokken, parallel aan de westgevel van het hoofdvolume.. Herenhuis in laatclassicistische stijl. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen met beraapte bakstenen gevelparementen, schuiframen met rolluikkasten. Kelder overdekt door tongewelf.