Hoekpand

Beschrijving

Nr. 1, 2 - Ooststraat, nr. 13. Hoekgebouw met rococo inslag bij Ooststraat. Twee bouwl. van vier trav. aan Ooststraatzijde + negen trav. onder zadeldak (mechanische pannen) afgewolfd boven afgeronde hoek, uit XVIII c. Verankerde bakstenen lijstgevels; beschilderde arduinen plint bij nr. 1, 2. Getoogde muuropeningen in gekoppelde vlakke omlijstingen met oren en gebogen druiplijst met gestrekte ui

Hoekhuis

Kaatsspelplaats 1-2 (Veurne)
Hoekgebouw met rococo inslag bij Ooststraat. Twee bouwlagen van vier travee├źn aan Ooststraatzijde + negen travee├źn onder zadeldak (mechanische pannen) afgewolfd boven afgeronde hoek, uit het derde kwart van de 18de eeuw.