L-vormige hoeve

Beschrijving

Historische, oorspronkelijk omwalde, hoeve met 18de-eeuws woonstalhuis cf. datering "1788" in noordzijpuntgevel, mogelijk met oudere kern, en 19de-eeuwse bijgebouwen; thans gerenoveerd. Historiek.De geschiedenis van de hoeve klimt minimaal op tot het laatste kwart van de 17de eeuw, cf. weergave op een kaart van 1687 van twee losstaande, langgestrekte volumes in L-v

Hoeve in L-vorm

Doornstraat 19-21 (Damme)
Historische, oorspronkelijk omwalde, hoeve met 18de-eeuws woonstalhuis zie datering "1788" in noordzijpuntgevel, mogelijk met oudere kern, en 19de-eeuwse bijgebouwen; thans gerenoveerd. Grotendeels heraangelegd erf, afgescheiden van de straat door knotbomen en haag; Boerenhuis thans van vijf traveeën, met twee noordelijke traveeën in ondiepere aanbouw onder lagere nok. Stalgedeelte, bakhuis/zomerkeuken en voormalige schuur.