Parochiekerk Sint-Niklaas en Sint-Katharina (Pervijze)

Gemeente Diksmuide
Deelgemeente Pervijze
Straat Schoorbakkestraat
Locatie Schoorbakkestraat zonder nummer (Diksmuide)

Schoorbakkestraat zonder nummer, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Heropgebouwde parochiekerk, toegewijd aan Sint-Niklaas en Sint-Katharina. Georiënteerd bedehuis te midden van een kerkhof. Omringend geelbakstenen muurtje onder ezelsrug, ten westen toegangshekken tot de kerk tussen bakstenen pijlers, eveneens toegang ten zuidoosten.

Orgel kerk Sint-Niklaas & Sint-Catharina

Pervijze (Diksmuide)

In 1787 werd een bestaand orgel hersteld en uitgebreid door J.-Fr. Guilmant (Saint-Omer). In 1807-1808 werd een orgel geleverd door L.-B. van Peteghem (Gent); het werd gerenoveerd door P. Loncke (Hoogstade), vóór 1865. In 1893 werd een nieuw orgel gebouwd door P. Schyven (Brussel). Dit werk ging verloren in WO I. In de heropgebouwde kerk werd in 1928 een nieuw orgel geplaatst, door V. Van de Loo uit Rotselaar. In 1934 werd een electro-ventilator toegevoegd door J. Anneessens (Menen) In 1955 werd een nieuw orgel gebouwd door Jos. Loncke en zonen (Esen); een aantal elementen van het vorige orgel werd gerecupereerd.