Parochiekerk Sint-Petrus en Paulus

Beschrijving

Parochiekerk St.-Petrus en Paulus. Georiënteerd bedehuis gelegen te midden van gekasseid plein met linden. Omlopend bakstenen druippad. Ten Z., monument ter herdenking van de slachtoffers van W.O. I en II. Driebeukige hallenkerk aanknopend bij de regionale baksteengotiek qua algemene opzet en een aantal details als o.m. metselaarstekens van rode baksteen; in 1924-1929 opgetrokken n.o.v.

Kerkplein 52 (Roeselare)
Georiënteerd bedehuis gelegen te midden van gekasseid plein met linden, in 1922-1924 opgetrokken naar ontwerp van architect J. Viérin, ter vervanging van de oorspronkelijke romaans-gotische kerk, die tijdens de Eerste Wereldoorlog vernield werd. Driebeukige hallenkerk aanknopend bij de regionale baksteengotiek qua algemene opzet en een aantal details als onder meer metselaarstekens van rode baksteen. Grosso modo naar vooroorlogs uitzicht heropgebouwd. Ten zuiden, monument ter herdenking van de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.