Fabriek Viaene van papierwaren en kartonnage

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Blankenbergse Steenweg nr. 161. Gebouwen van de voormalige fabriek "Viaene" van papierwaren en kartonnage van 1931-1932. Grondig verbouwd in 1991 wanneer een derde bouwlaag wordt toegevoegd naar ontwerp van architect Pascal Stroobandt (Brugge), ingericht als winkelcentrum. Vrij gaaf bewaarde benedenbouw van oranje baksteen. Gevel wordt verticaal geleed door pilasters en bovenaan afgesloten

Blankenbergse Steenweg 161 (Brugge)
Gebouwen van 1931-1932. Grondig verbouwd in 1991 wanneer een derde bouwlaag wordt toegevoegd naar ontwerp van architect Pascal Stroobandt (Brugge), ingericht als winkelcentrum.

Wordt opgevolgd door