Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Parochiekerk O.-L.-Vrouw Gelegen aan de O.- zijde van de Markt; ten W. geplaveid toegangspad, afgezet d.m.v. linden; omlopende bakstenen stoep. In oorsprong laat-gotisch bedehuis verwoest tijdens de godsdiensttroebelen in 1582; vlg. Sanderus hersteld in 1608. Vlg. planner n.o.v. architect J. Coomans (Ieper) van 1911 was de torengedateerd 1592 en het schip 1683 d.m.v. muurankers. In 1870

Markt 80 (Heuvelland)
Parochiekerk, gelegen aan de oostzijde van de Markt; ten westen geplaveid toegangspad, afgezet door middel van linden. Na de verwoesting tijdens de Eerste Wereldoorlog: grosso modo identieke reconstructie van de vooroorlogse, laatgotische hallenkerk met kruisingstoren, naar ontwerp van architect J. Viérin van 1922-1923; bewaarde, oudere muurpartijen in west- en zuidgevel.