Villa Ter Poele

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oudenaardsesteenweg nr. 381. Villa z.g. "Ter Poele" gelegen te midden van beboomde tuin. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met ijzeren hek. Villa in cottagestijl, gebouwd ca. 1930 met opvallend parement van ijzerzandsteen. Speelse leien bedaking. Rechterzijrisaliet gemarkeerd door houten erker op verhoogde begane grond; imitatievakwerk in de afgeknotte top. Omli

Villa Ter Poele

Oudenaardsesteenweg 381 (Avelgem)
Villa gelegen te midden van beboomde tuin. Aan de straat afgezet door bakstenen muurtje met ijzeren hek. Villa in cottagestijl, gebouwd circa 1930 met opvallend parement van ijzerzandsteen. Ten westen van de villa twee parallelle vleugels vermoedelijke conciërgewoning en schuur.

Wordt opgevolgd door

Villa Ter Poele