Fabriekswoning van de olieslagerij Dassonville

Beschrijving

Fabriekswoning van de olieslagerij Dassonville, gekend als "Kasteel Dassonville". Opgetrokken in de periode 1910-1914 op de plaats van het 18de-eeuwse baljuwshuis van Lendelede. Verdwenen olieslagerij ten noorden. Historiek. Omstreeks 1855 drijft Pieter of Petrus Dassonville handel in kolen en meststoffen.

Kasteel Dassonville met tuin

Izegemsestraat 3 (Lendelede)
Fabriekswoning van de olieslagerij Dassonville, gekend als "Kasteel Dassonville". Opgetrokken in de periode 1910-1914 op de plaats van het 18de-eeuwse baljuwshuis van Lendelede. Verdwenen olieslagerij ten noorden. Omstreeks 1855 drijft Pieter of Petrus Dassonville handel in kolen en meststoffen. Landhuis, gelegen in de dorpskern ten noorden van de kerk, toegankelijk vanaf de Izegemsestraat (officiƫle toegang) en vanaf het Dorpsplein (meest gebruikte toegang). Ommuurde tuin strekt zich uit aan de westzijde van de fabrikantenwoning tot aan de Alfons Dassonvillelaan.