Vrijstaande woning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Brandstraat nr. 37. Vrijstaande woning, volgens kadastergegevens ca. 1892 opgetrokken als kosterswoning. Dubbelhuis van twee bouwlagen, volgens de wens van pastoor Doom die tegenover de kerk huizen met een zekere allure eist. Verankerde baksteenbouw opgetrokken in bruine baksteen, met lokaal gewonnen klei gebakken in een buitenoven gelegen achter de hoeve cf. nr. 16. Voorgevel met bruinro

Kosterswoning

Brandstraat 37 (Ruiselede)
Vrijstaande woning, volgens kadastergegevens circa 1892 opgetrokken als kosterswoning. Dubbelhuis van twee bouwlagen, volgens de wens van pastoor Doom die tegenover de kerk huizen met een zekere allure eist.

Wordt opgevolgd door

Kosterswoning