Samenstel van drie burgerhuizen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Spoorwegstraat nrs. 2-4-6. Samenstel van drie (oorspronkelijk vier) huizen met voortuintje, volgens kadaster ca. 1923 gebouwd door het spoor, cf. de in 1856-1858 aangelegde spoorlijn Lichtervelde-Veurne aan de overzijde van de straat en de gebouwen van de spoorweg in de omgeving (seinwachtershuisjes cf. Spoorwegstraat nr. 1 en Zarrenstraat nr. 11, het nu verdwenen station in de Zarrenstraa

Samenstel van burgerhuizen

Spoorwegstraat 2-6 (Kortemark)
Samenstel van drie (oorspronkelijk vier) huizen met voortuintje, volgens kadaster circa 1923 gebouwd door het spoor, zie de in 1856-1858 aangelegde spoorlijn Lichtervelde-Veurne aan de overzijde van de straat en de gebouwen van de spoorweg in de omgeving. Gele baksteenbouw boven gecementeerde plint, gebruik van blauwe hardsteen voor tredes, onderdorpels en sierelementen.

Wordt opgevolgd door