Herenhuis van brouwerij Matsaert

Beschrijving

Nieuwkapellestraat nr. 8. 19de-eeuws herenhuis van de voormalige brouwerij Matsaert, wellicht het enige gebouw in het dorpscentrum van Nieuwkapelle dat niet volledig vernietigd werd tijdens de oorlog. Rechts, lager poortvolume (verbouwd). Getoogde muuropeningen, bewaard houtwerk met kruisindeling in kleine roedeverdeling in de bovenlichten (begane grond), ruitvormig motief in bovenlicht de

Nieuwkapellestraat 8 (Diksmuide)
19de-eeuws herenhuis van de voormalige brouwerij Matsaert, wellicht het enige gebouw in het dorpscentrum van Nieuwkapelle dat niet volledig vernietigd werd tijdens de oorlog. Rechts, lager poortvolume. Getoogde muuropeningen, bewaard houtwerk met kruisindeling in kleine roedeverdeling in de bovenlichten van begane grond.