Meisjesschool van het gehucht De Gaai

Beschrijving

Vinkestraat nr. 26-28. Voormalige meisjesschool van het gehucht De Gaai. School opgericht in 1875-1876 voor de kinderen van de wijken Beerbos, Hoogstraat, Zwijn- of Liefkenshoek. School opgeheven op 1 september 1965.Onderwijzerswoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Eenvoudige bakstenen lijstgevel afgelijnd door fries met uitgelengd dropmotief. Opvallende central

Vinkestraat 26-28 (Zwevegem)
Meisjesschool opgericht in 1875-1876. Onderwijzerswoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak met eenvoudige bakstenen lijstgevel afgelijnd door fries met uitgelengd dropmotief. Beglaasde muurnis met heiligenbeeld. Aanpalende lagere klassenvleugel met zijpuntgevel met witgeschilderd naambord. In oorsprong vier venstertraveeën, heden twee. Gecementeerde straatgevel.