Tuin, park en parkbos van kasteeldomein Trockart

Kasteel Trockart met park

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de tuin, het parkje in landschappelijke stijl en aansluitend parkbos behorend tot kasteeldomein Trockart.

Waarden

De tuin, voortuin, parkje en parkbos zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu tuinhistorische waarde:
zit vervat in het als tuin herbestemde oude voorhof, de deels als parkvijver hertekende oostelijke grachtarm, de drie bruggen over de grachten met hekpijlers en smeedijzeren hekken uit de 18de en 19de eeuw, de binnen de gracht gelegen, beboomde in 1883 aangelegde tuin op de 18de-eeuwse tuinsite en tot slot het parkje van 1895 aangelegd in landschappelijke stijl met gevarieerde bomenrand en enkele solitairen, overgaand in een van ouds reeds als bospark benut perceel.

Trockart 2 (Wellen)
Kasteeldomein met laat 19de-eeuws parkje in eenvoudige landschappelijke stijl met aansluitend parkbos, aangelegd op een tot de 17de eeuw opklimmende site waarvan de configuratie tot vandaag onveranderd bleef; grachten met bruggen en smeedijzeren hekken, deels verbreed tot parkvijver.