Herenhuis bij brouwerij Devos

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 67. Herenhuis horend bij de voormalige brouwerij Devos, z.g. "De Ster". Achterliggend brouwerijcomplex thans deels gesloopt en omgebouwd tot meubelzaak. Onbewoond herenhuis fungerend als opslagplaats; verhoogd straatniveau. Resterende verwijzing naar de vroegere vestiging van drie brouwerijen op de O.-zijde van de Veurnestraat: Vandenberghe (l. van nr. 67), "De Ster" (nr. 67) en Parret (ter

Herenhuis De Ster

Veurnestraat 65 (Poperinge)
Heden alleenstaand herenhuis horend bij de voormalige brouwerij Devos, genaamd De Ster. Het achterliggende brouwerijcomplex werd deels gesloopt en omgebouwd tot meubelzaak. Dubbelhuis met twee bouwlagen van respectievelijk vijf traveeën, in eerste bouwlaag, onder meer een dubbele poorttravee en zes traveeën, in tweede bouwlaag, onder zadeldak. Een fraaie jaarsteen 1767 met voorstelling van ster, tonnen en roervorken is ingewerkt in de gevel.

Wordt opgevolgd door

Herenhuis De Ster