Eclectisch burgerhuis met Mariakapel

Beschrijving

Nr. 13 / Kerkstraat 22. Eclectische eenheidsbebouwing bij de tweesprong Ieper-/ Kerkstraat, uit de jaren 1920. Bakstenen gebouw van één bouwl. onder mansardedak (leien, mechanische pannen) met dakkapellen, gedomineerd door hoger opgetrokken r.hoektrav. onder klokvormig leien dak met dakkapelletjes en ijzeren windwijzer. Ervoor, achtzijdige Mariakapel onder klokvormige torenhelm (leien) met ijzer

Is de omvattende vaststelling van

Eclectisch ensemble

Ieperstraat 13, Kerkstraat 22 (Wervik)
Eclectische eenheidsbebouwing bij de tweesprong Ieper-& Kerkstraat, uit de jaren 1920. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder mansardedak (leien, mechanische pannen) met dakkapellen, gedomineerd door hoger opgetrokken rechter hoektravee onder klokvormig leien dak met dakkapelletjes en ijzeren windwijzer.

Mariakapel

Kerkstraat (Wervik)
Achtzijdige Mariakapel onder klokvormige torenhelm (leien) met ijzeren kruisbekroning en kruismotief in de leienbeschieting, naar ontwerp van "Aime Latte - Bouwmeester - Kortrijk", zie opschrift rechts van ingang, uit de jaren 1950.