Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Ervestraat nr. 1. Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen, met landgebouwen minimaal teruggaand tot 1830 en boerenhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw. Op de Ferrariskaart (1770-1778) worden reeds drie volumes aangeduid op de plaats van de huidige hoeve, weergegeven als behorend bij Tielt. Ca. 1830 bestonden twee parallelle volumes: woonstalhuis en schuur, klein bakhuisje en resta

Ervestraat 1 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande bestanddelen, met landgebouwen minimaal teruggaand tot 1830 en boerenhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw. Onverhard begraasd erf, toegankelijk via korte oprit en langs ijzeren hek tussen betonnen pijlers, afgesloten met haag. Aan noordwestzijde van het erf een bakstenen boerenhuis van zes traveeën onder pannen zadeldak. Aan zuidoostzijde van het erf een schuur met stallen en ten noorden van het boerenhuis bevindt zich een klein bijgebouw, vermoedelijk het stalrestant van het vroegere woonhuis.