Gekoppelde interbellumwoningen Beau Laurier en Akelei

Beschrijving

Gekoppelde bel-etagewoningen in art-decostijl met kubistische vormgeving. Volgens bouwplan gebouwd in 1929 naar ontwerp van architect L. Legein (De Panne) in opdracht van de heer G. Bomal uit Brussel. De woningen worden gekenmerkt door een dynamisch silhouet, een nadrukkelijke verticale geleding en een art-decovormgeving. De bel-etagewoningen van drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak zijn gebouwd volgens een spiegelbeeldschema waarin gespeeld wordt met volume- en hoogteverschillen. Omringende tuin, aan de straat voorzien van een kenmerkende tuinafsluiting, bij nr. 32 opengewerkte betonnen afsluiting met dambordpatroon aanzettend op een bakstenen muurtje met ezelsrug. Bij nr. 34 met buisleuningen, onder meer poorten met radiaal motief (zonnestralen).

Barkenlaan 32-34 (De Panne)