Dries 't Nelleken

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Het gehucht 't Nelleken is gelegen in de buurt van het interfluvium tussen het Zenne- en Denderbekken. In tegenstelling tot andere gehuchten als Tuitenberg en Eizeringen behield het landschap rond dit bijzonder gehucht er zijn agrarische authenticiteit, een open landschap met overwegend akkerbouw.

Dries 't Nelleken

Eizeringenstraat, Nellekenstraat, Oude Geraardsbergsestraat (Lennik)
Het pleintje, omkaderd door lage dorpshuizen, vormt min of meer een heuveltje. Het bestaat momenteel uit een met bomen omgeven grasveld; zeven groene en bruine beuken die, gezien hun stamomtrek, vermoedelijk rond de Eerste Wereldoorlog werden aangeplant. Op een uithoek van de met beuken overlommerde dries, gevormd door de Oude Geraardsbergsestraat, de Moeilleweg en de Eizeringenstraat, staat een vrij grote kapel, toegewijd aan de Heilige Berlindis.

Wordt opgevolgd door

Dries 't Nelleken