Hoeve Hof ter Walle

Beschrijving

Nr. 29. Z.g. .Hof ter Walle", in volksmond bekend als .'t Casteeltje ter Walle.. Sterk verbouwde hoeve met willekeurige opstelling van de gebouwen gelegen op einde van Kaatsspelstraat, binnen grote omwalling van voormalige kasteel .Decat" (?). Witgekalkte, geblokte pijlers met bolvormig topstuk markeren de inkom. Boerenhuis zonder noemenswaardigheid, vlg. de bewoners opgetrokken in XIX-XX met af

Hoeve Hof ter Walle

Kaatsspelstraat 29 (Alveringem)
Sterk verbouwde hoeve met willekeurige opstelling van de gebouwen gelegen op einde van Kaatsspelstraat, binnen grote omwalling van voormalige kasteel "Decat" (?). Witgekalkte, geblokte pijlers met bolvormig topstuk markeren de inkom.Boerenhuis zonder noemenswaardigheid, volgens de bewoners opgetrokken in 19de-20ste eeuw met afbraakmateriaal van vermeld kasteel. Ten zuidoosten ervan, voormalig koetshuis, thans gebruikt als stal; sporen van drie rondboogpoorten; sterk gewijzigd. Ten noordoosten van woonhuis, gebouw (voormalig, ingekort boerenhuis ?) van ongeveer vier traveeën