Hoeve 't Brouwerijhof

Beschrijving

* Legeweg nr. 5. Historische hoeve z.g. "'T BROUWERIJHOF " (cf. naambord). Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. De benaming verwijst naar voormalige brouwerij. Hoeve in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Lage witgekalkte bakstenen bestanddelen (gepikte plint) onder zadeldaken (Vlaamse pannen) opgesteld rondom een verhard erf, erftoegang ten oosten geflankeerd door kleine paarde

Legeweg 5 (Middelkerke)
Hoeve in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Lage witgekalkte bakstenen bestanddelen onder zadeldaken opgesteld rondom een verhard erf, erftoegang ten oosten geflankeerd door kleine paardenstal rechts en voormalige brouwerij uit de tweede helft van de 19de eeuw, in werking tot het begin van Eerste Wereldoorlog wanneer de Duitse bezetter het koper opeiste.