Hoekhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoekhuis gedateerd 1900, met de aanpalende huizen rechts, ze zijn samen ontworpen en vormen een geheel.

Eclectische eenheidbebouwing

Brusselsesteenweg 11-17 (Meise)
Beeldbepalend ensemble van vier burgerhuizen als ensemble gebouwd in 1900 (zie gevelsteen in nummer 17) in een eclectische stijl met uitgesproken neotraditionele inslag. Met uitzondering van nummer 11 werd het geheel kadastraal geregistreerd in 1900, deels als reconstructie, deels als vergroting in eigendom van 'H.M. De Keizerin Maria Charlotta-Amelia-Augusta-Viktoria-Clementina Leopoldina Hertogin van Saxe-Princes van Saxe Coboug Gotha', weduwe van keizer Ferdinand-Maximiliaan-Joseph. Het nummer 11 werd pas in 1903 geregistreerd als 'reconstruction totale', eveneens in eigendom van keizerin Charlotte.

Wordt opgevolgd door