Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen Voswinning: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Vakwerkhoeven en omgeving

Waarden

De onmiddellijke omgeving van vakwerkhoeve met losse bestanddelen is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

De achter de hoeve gelegen, recent aangeplante hoogstamboomgaard met hagen langs de noord- en oostzijde vormt een ondersteuning van de agrarische erfgoedwaarden van het complex, in een gebied dat de laatste jaren intensief verkaveld en bebouwd is geworden.

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen Voswinning

Crijtringstraat 13 (Diepenbeek)
Gerestaureerde hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, in kern opklimmend tot de 17de-18de eeuw. Gebouwen in stijl- en regelwerk met oorspronkelijk witgekalkte, lemen vullingen.